Vereniging Platteland Makelaardij Nederland opgericht

Freerk Attema, Hans Leferink en Henk Hendriks, voorheen werkzaam bij een gerenommeerd makelaarskantoor, zijn per 1 maart 2004 voor zichzelf begonnen. Onder de overkoepelende organisatie ‘Vereniging Platteland Makelaardij Nederland’ bieden zij verspreid over heel Nederland makelaarsdiensten aan.

Onder de naam Freerk Attema Platteland Makelaardij (in Joure, Friesland), Hans Leferink Platteland Makelaardij (in Tonden, Overijssel) en Hendriks Platteland Makelaardij (in Haelen, Noord-Brabant) bemiddelen zij in onroerend goed speciaal gericht op het platteland. Naast agrarische bedrijven zullen de heren hun expertise ook inzetten bij de aan- en verkoop van landelijk gelegen woonobjecten. Kenmerkend voor deze expertise is de oplossingsgerichtheid van denken en handelen. “ De markt vraagt om een specifieke benadering die in deze opzet geheel tot uitvoering komt”.

Attema, Leferink en Hendriks zijn geen nieuwkomers in de markt. “We werken al langere tijd in de agrarische sector en onze belangrijkste peiler in dit vak is vertrouwen. Het zijn vaak grote beslissingen die onze relaties nemen en daarbij is het uitermate belangrijk dat er een wederzijds vertrouwen is. We hebben in het verleden onze kwaliteiten bewezen en we willen in deze nieuwe aanpak ons eigen netwerk blijven bedienen en nieuwe relaties aan ons binden”, aldus de makelaars.

Om een landelijke dekking te waarborgen hebben de drie makelaars een overkoepelend orgaan opgericht: de Vereniging Platteland Makelaardij Nederland. De kennis en ervaring van de ontwikkelingen in de markt, zowel regionaal, nationaal maar zeker ook internationaal worden op deze wijze samengebracht onder één dak. Op de vraag of er binnenkort nog meer makelaars lid worden van de vereniging, antwoorden de heren: “De fundering voor de vereniging is met ons lidmaatschap gelegd. Dit maakt een uitbreiding in de nabije toekomst zeker mogelijk”.